Bujtor Imre I 2013.03.25

 

Fény derült az elmúlt napok szokatlan időjárására, melyet kivételesen nem a Természet szeszélyes viselkedése okozott. Pár perce kaptuk a hírt rendőrségi informátorunktól, hogy a hétvégén a rendőrség ittas vezetés, garázdálkodás és közszemérem sértés miatt letartóztatta a Húsvéti Nyulat. Idén a Télapó kézbesítheti az ajándékokat, a Karácsony Menedzsment Kft már megkezdte az előkészületeket, ennek köszönhető a nem várt havazás.

 Péntek este 10.10 perckor érkezett be egy lakossági bejelentés, miszerint egy feltűnően nagy fülű ittasnak tűnő egyén autóval garázdálkodik a belvárosban, a lakosságot a húsvét elmaradásával fenyegetve. A kiérkező rendőrök először csak a kocsit találták meg, majd egy újabb bejelentésnek köszönhetően forró nyomon követték a már gyalogosan garázdálkodó gyanúsítottat. Útját összetört csoki tojások és felgyújtott papír nyúl masék szegélyezték. Egy szemtanú elmondása szerint „B…tok meg a húsvétot én nem tojok nektek több tojást” felkiáltással hozzávágott egy csoki tojást, mellyel 8 napon túli lelki sérülést okozott.

Egy másik fiatal szemtanú elmondása szerint a szeme láttára tojt ki egy tojást mellyel egy autó szélvédőjét dobta be. „Félelmetes volt, én nem gondoltam volna, hogy ez az ártatlan Nyúl ilyen szörnyű tetteket képes véghez vinni”

A rendőrök végül két utca sarokkal odébb, egy kirakat húsvéti dekorációjában találták meg eszméletlenül.

 

Példát kell statuálni, de az összetartás példaértékű

 

Hollányi Arnold az ORFK parancsnoka megdöbbenését fejezte ki az esettel kapcsolatban és elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a Húsvéti Nyúl őrizetben maradjon az ügy tisztázásának végéig. „Példát kell statuálnunk az ügyben, nem hagyhatjuk, hogy egy ilyen prominens közszereplő megfelelő büntetés nélkül ússzon meg egy ilyen esetet” – nyilatkozta Hollányi. Arra a kérdésünkre, hogy miért vártak eddig az ügy nyilvánosságra hozatalával, azt válaszolta „A kormánnyal egyeztetve nem akartunk a lakosság körében pánikot kelteni a húsvéti ünnepek esetleges elmaradásának pletykáival, biztosra akartunk menni, hogy a lakosság az incidens miatt nem szenved semmiben hiányt”

A belügyminiszter a rendkívüli helyzetre való tekintettel összehívott egy speciális bizottságot, - melybe a katasztrófavédelem, a TEK, valamint az Ünnepi Válságközpont delegált egy-egy képviselőt - amely egy egész éjszakán át tartó ülésezés után meghozta a döntést, felkérik a Télapót a húsvéti válsághelyzet megoldására.

A miniszterelnök másnapi sajtótájékoztatóján példa értékűnek nevezte az összefogást. „Mi Magyarok, kedves Barátaim, ismét bebizonyítottuk az Európai Únió és a gazdasági válság kellős közepén, hogy ha egyként összefogunk, bebizonyítjuk, hogy egy kis ország is lehet Nagy Nemzet” – nyilatkozta.

 

A Télapó ugrik be helyettesíteni

 

A Karácsony Menedzsment Kft a rendőrségi hírekre reagálva közleményben erősítette meg az információt: rendhagyó módon a Télapó fogja idén a húsvéti ajándékokat kézbesíteni.

„A rendkívüli helyzetre való tekintettel a hatóságokkal és Télapóval egyeztetve idén húsvétkor – a rövid határidő ellenére a tőlünk megszokott profizmussal és gördülékenységgel – a Karácsony Menedzsment Kft bonyolítja le az ajándékok kikézbesítését. Ennek megfelelően elkezdtünk minden előkészületet, melynek egyik elengedhetetlen eleme a havazás. Kérnénk a lakosság közreműködését, a hétvégén ne induljanak el autóval, csak ha nagyon szükséges, ezzel is elősegítve Télapó akadálymentes közlekedését.”

 

A Húsvéti Nyúl menedzsmentje tombol, az elkövető sajnálkozik

 

A Húsvéti Nyúl képviseletét ellátó Krisztus Feltámad Kft képviselője felháborítónak és szélsőbaloldali rendőri túlkapásnak nevezte az ügyfele elleni intézkedést, és az azt követő „összeesküvést” melyet idézzük „Ha kell, a hágai nemzetközi bíróságig is elvisszük. A konkurencia gátlástalan, kapitalista provokációját pedig a magyar húsvéttudat elleni bűncselekménynek minősítjük, amiért a megfelelő fórumon mindenki felelni fog”.

Bár a rendőrség a nyomozati időszak alatt megtagadta, hogy megszólaltassuk a Húsvéti Nyulat, annyit elmondtak, hogy az elkövető mindent beismert és nagyon bánja a tettét.

 

Nemzetközi visszhang

 

Szinte alig látott napvilágot a hír, a nemzetközi hozzáállást máris megosztotta a magyarországi helyzet. Brüsszel a demokrácia utolsó bástyájának porba hullásának nevezte a kormány a Húsvéti Nyúl ellen hozott döntését. Felszólították a miniszterelnököt, hogy azonnal engedjék szabadon a politikai fogolyként kezelt Nyulat és állítsák vissza az alkotmányos rendet.

A finn nagykövet, valamint Lappföld nem hivatalos kormányzója Rudolf szarvas gratulált a gyors és rugalmas intézkedéseknek, döntéseknek, véleményük szerint Magyarország felnőtt önmagához és az alternatív gondolkodásmódhoz a problémák kezelésében.

Az izraeli belügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet és aggodalmukat fejezték ki a Magyarországon történtek a zsidó állam egyik legszentebb ünnepére, a Húsvétra gyakorolt esetleges hatásaival kapcsolatban és teljeskörű kivizsgálást kértek a magyar államtól.

 

A húsvét nem marad el!

 

„Egy biztos” – üzente a kormányfő – „A húsvét nem marad el, ha kell alkotmányban rögzítjük a Húsvéti Nyúl bármikori helyettesíthetőségét, vagy az ünnep alternatív időpontjait. Az sem elképzelhetetlen, hogy a húsvét hétfőt áttesszük pénteki napra.”

Egyes meg nem erősített hírforrások szerint a honatyák már gőzerővel meg is kezdték az Alkotmány ötödik módosítását…

Szerző: Nu Skool  2013.03.25. 19:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romlasviragai.blog.hu/api/trackback/id/tr765171347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása